Thursday, September 4, 2014

Marine Essences Beauty Bar

Kandungan Marine Essence Beauty Bar yg membuatkan sabun itu berkualiti 



Sesuai digunakan oleh setiap lapisan umur 


 

Masalah bawah lengan..  leher  hitam... jerawat di badan ... 

Insyallah ... 


Masalah kulit di muka.. 
Contoh eczema , ruam kulit ... jerawat .. ke... sesuai juga... 


Pon boleh kalau nak hilangkan masalah bau badan ..

Pm saya @ 0197629423 .. 

Wassalam .. 

Tuesday, September 2, 2014

I am pregnant ...

Punya la lama tak hupdate blog...rasa mcm .. janggal .. sampai title pon amend tah berapa kali ...

It is a sharing session for those yg nak preggy ... tp kena ada syarat .. sabar ..... Apehal pulak la aku melalut .. kan.. if korang nk tahu... i have been trying ... and trying to get pregnant from Jan 2013 ... haaa.... tak penah umor la dalam sejarah hidup aku .. susah to get pregnant ...
Tp aku memang senang giler nk miscarriage ... salah makan sikit pon.. boleh mendatangkan mudarat..

Now.. its my G5 .. P2.. plus 2 ..
Maksud.. kandungan ke lima.. hidup 2.. gugur 2 ...

Apa yg aku buat .. macam2.. urut. Tak payah kira .. lepas gugur dec 2012 ... sampai pregnant aku keje berurut je..

Aku consistently pki korset .. Premium Beautiful ..agak2.. pki beberapa bulan dh pegnent kot... uishhh.. tak pon. . Tak pelah.. continue je pakai .. sbb badan pon sedap bila dh pki.. kalau sekali sekala x pakai tu rasa melayang pon ada...

Kenapa aku pakai PB ? .. Sebab.. aku rasa badan aku ni mcm ada yg x kena... bukan sbb nk kurus hokey ... kalau nk kurus.. takkan berat aku boleh reach 70... senang sgt nk miscarriage ... so pakai la PB .. dengan harapan .. boleh pregnant dalam waktu terdekat... hampa . .. until Nov 2013 ... aku start consume Maharani ... x pernah terfikir pon nk search pasal produk ni.. and x pernah pon promote jual produk ni..

Allah adalah sebaik baik perancang..kan..
Ceritanya.. one of my customer.. beli and nk try Maharani sbb dia susah pregnant ... dah kawen lama dah.. tetiba.. dia makan x sesuai .. and nk pulang balik.. okeyla.. kalau dia simpan pon..nnti terbuang ... aku ambik la balik Maharani tu.. makan sendiri... sbb bila dia order.. baru la aku dok search and google sini sana... oowwhhh.... baru la tahu.. kebaikan Maharani ni....
Haaa..... kan... silap aku... sbb dok promote dgn jual produk yg aku tahu je...




So.. bermulalah.. episod Maharani setiap hari... 10 biji..  5 biji pg... 5 biji malam... setiap hari ...
Aku x berani nk makan banyak... sbb herba ni panas ...
Tapi.. badan mmg rasa sedap... x cepat letih ....

Dan diikuti.. dengan pemakaian PB yang konsisten ..

Alhamdulillah .. sekarang dh masuk week 17 pregnancy . .

Rezeki ini... bukan kerana usaha aku yg x pernah jemu....tapi Allah izinkan aku untuk pregnant selepas apa yg aku usahakan...

Selepas usaha... doa.. kita cuma perlu tawakal... dn berserah sepenuh hati ....

Wassalam...

Friday, January 3, 2014

Marine Essence Body Wash with Bamboo Salt

Subhanallah ... 
Lama betol tak menghupdate blog kesayangan .... 
tah apa yg dibusykan tah .... 

nak share ... testimoni sabun ... 
sabun apa.. ??

MARINE ESSENCE BAMBOO SALT
nourishing body wash ... 


sebelum guna sabun

selepas guna sabun..blm habis pon sebotol
dah nampak kurang sikit ... 


sebelum guna .... 

 selepas guna sabun ... nampak ada improvement sikit ... 

 sebelum guna.. 

selepas guna sabun ... 


selain sesuai digunakan utk yg mempunyai kulit bermasalah, sabun ini juga sesuai utk ibu ibu yang mengalami masalah gelap pada bahagian pelipat semasa mengandung.. 

ada juga yg selepas bersalin pon.. gelap tu tak hilang.. tp tak boleh la nk attached gambar ... diorang x benarkan... 


ini lah rupa sabun tu .... 
ada shampoo skali ... 
bagus utk yg mengalami masalah kelemumur yang serius and masalah rambut gugur

pm me @ 019-7629423
fb : FarahdillaNoraeni






Saturday, April 13, 2013

Dah tua-tua pon kena pegi Exam ...

Baru je tadi.. 
Exam PTD lg....

Kerjanya,,, pg exam je la...
Dapatnyer idak.... 

hmmm... pegi je la.... jawab je... sedaya upaya..
tapi yg aku realize td.... total kertas soalan yg kami kena jawab.. dah kurang.... 

mungkin tak effisien ... sbb kualiti org yg masuk...
tak setanding dengan jawapan yg diberi..!!!.. 

AKU NI NAMPAK SGT SELALU PEGI EXAM.... TP 
GAGAL..!!!!
kih kih..... bukan rezeki aku lg.... ( masih cuba positif nih )

hahahha...
no komen .... 

aku semakin biasa kerja kat tempat sekarang.... 
alah bisa.. tegal biasa..... 
itu.. bak kata pepatah...

bak kata aku....

kerja je..... aku buat je keje aku... 
tak ada kaitan dengan mana2 pepatah...

hmmm... 
lama tak update blog... ada pembaca setia ke aku ni... 
kalau ada.. thnx for the support la.... 

sbb... anak yg semakin perlukan perhatian.. dan semakin banyak layanan yg aku kena bg..... 
dan kerja2 di rumah... dan... idea atau cita-cita aku untuk bekerja dari rumah.. 
do not start any progress at all... 
banyak sgt idea nya... mana satu nk direalisasikan pon... 
tak ada arah tuju.... 

nanti la dulu.... 

Monday, February 25, 2013

AdaKah.. PeRLuKah .... ?

Esok.. ada interview.... 
DYSON.... 
Kalau dapat... nk pegi takk ... ??? 
ASM pon best.... semua di hujung jari.... 
kena belajar cari je..... 
dengan...
belajar sabar dengan perangai semua.. !!!

haaaiiiii... 
tak bersyukur dengan apa yg Allah dah bg.... 

ntah apa yg aku cari...!!!
dah interview.... nanti....
ishtikharah je la... mungkin dapat jawapan kan... 

Thursday, February 14, 2013

Adik Salawati Bte Yahya ( SAM ) yg BiaDap

Public Holiday lepas... 
Mak ajak aku cari adik perempuan aku kat Melaka... 

Kebetulan.. jumpa... 
Kebetulan... ada majlis di rumah Tomboy tu.... 

dan memang Kebetulan.... adik aku memang ada kat sana.... 
Sedih aku tgk.... kesan - kesan sihir ... ni.. kalau dah terkena... 
totally ... tak kesah... 

she got no feeling once she saw us.... 
tak rasa sebak pon tgk mak dia sendiri datang cari dia..... 
salam mcm biasa.... 
but no feeling... 
i can feel that... dia tak selesa.. kami datang sana nk jumpa dia... 

tapi mak cuma nk tgk adik aku ok.. sihat... itu je... 
pujuk-pujuk ajak balik.. pon tak nak... 

tapi yang paling menyakitkan hati..... 
adik si tomboy tu..... 
memang mak dia tak ajar hormat orang tua la... 
sombong... 
aku memang panas je dekat situ... 

dia tukang report kat tomboy tu.. sbb masa kami sampai... tomboy yu tgh keje... 
dah tu.... 

masa mula-mula jumpa... mak aku nangis... peluk adik aku... 
adik tomboy tu menyibuk dekat kami... 
cakap... 

makcik... rumah saya ada majlis ni... 
kalau nk bising-bising.. nangis-nangis.... tolong jgn kat sini je... pegi tempat lain.... 

padahal.. kami sampai jam 12.30 hari... 
majlis mula dalam pukul 2 ptg la... 
lgpun.. dalam rumah tu tak ada sape pun aku nampak....

saja la tu... nak halau..... 

dah tu... kami keluar dari garaj rumah dia yg comel.. letak keta iswara sebijik dah sendat... 
( ayat geram.... berlagak mcm kaya sgt..!!! ) 

lepas tu kami lepak kat bawah khemah kenduri..... 
adik si tomboy ni pun.. sibuk duduk dekat adik aku... 
adik aku memang kena control habis.... 

aku malas nk bising-bising... 
kami datang sana bukan nk gaduh dengan family perosak tu... 
cuma nk jumpa adik aku je... 
so abaikan je la.... 
buat muka mcm cantik sgt... 
aku yg tak cantik ni... lg cantik la dari dia.... 
( gerammm...!!!!.. ) 

then... aku ni manusia biasa kan... ada limit.... 
aku ckp dgn mak aku... tak boleh ada privacy ke.. sibuk nk busy body kat situ.... 

mak pun cakap dgn dia... 
dik... boleh tak makcik nk ada privacy dgn anak makcik ni... 
kami dah lama tak jumpa.... 
dia jawab... 

MAKCIK.... INI RUMAH SAYA... SUKA HATI SAYA LA NK DUDUK MANA KAT RUMAH SAYA NI KAN .... 

fine... !!.. 
memang mak bapak ko tak ajar ko adab... 
sebab tu ko biadap...... 

aku dah malas nk duduk sana lama2... 
memang tu pun agenda budak tu... sengaja nk biar kami tak duduk lama kat situ... 
and.. 
adik aku pun... tak cakap apa-apa... 
tak defend langsung mak dia... 

what happened to her .. .. ??? 
mcm lembu dicucuk hidung..... 
aku dah tak terkata apa-apa.... 
pasrah je la.. 
kepada Allah sahaja la kami sekeluarga berserah...
semoga Engkau memberikan hidayah dan petunjuk kepada mereka dengan APA CARA SEKALIPUN... 

GERAM...!!!!!... 

sampai tittle aku... ... aku lepaskan geram.... 

Sunday, January 27, 2013

HaNNaN aLReaDy 2 .... !!!!!

Lahir pada jam 3.13 pagi... 14-Jan-2011 ... 
Normal... 
Dengan berat 4 kg... panjang.. tak ingat.... 
suka sgt tido mcm ni.... 


al-maklumla... kedua-dua belah pihak aku dgn suami.. ramai yg lahir bulan Januari... jadi... celebrate la dua-dua sekali... 

sebelah aku.. kami biasa makan kat luar je.. 
lunch... 
adik kembar aku... Mira dgn husbandnya.. dengan Hannan.... 
sekali 5 orang menyambut birthday.... 

sebelah en. hubby pulak... mak mertua aku.. dengan abang hubby je... 
makan malam... 
goreng mee hoon...
ayam BBQ. bakar sendiri tauu... 
letih mengipas... 
otak2... 
kuih tako... 
dengan kek.... 

Hannan la yg untung.... 

next year... 
aku nk buat kat rumah sendiri.... 
panggil kedua-dua family datang celebrate kat rumah aku...
ramai sikit... 

kek.. home made hokey....!!!.. 
cantekkk....... 
ehsan cik mia... dengan cik ya.... 
thanks to both.. 


bacaan doa selamat sebelum Hannan potong kek... 
semangat..!!.. 


video
mula2.... mcm takut nk tiup..... 
dah rasa sekali..... dah nk tiup banyak kali.... 
sampai meleleh2 kat atas kek..... 
last2... cucuk kan lilin tu atas pasu... haahhh...
ko tiup la.... 

Hannan.... Hannan.....